Vypátranie páchateľov, podvod

22.03.2005 Celý región

Vypátranie páchateľov a ich väzba:\r\nPrešovskí policajti vypátrali dvoch mladých páchateľov, ktorí bezdôvodne napadli ďalšieho muža.\r\nNa návrh Prešovského pol...
Vypátranie páchateľov a ich väzba:
Prešovskí policajti vypátrali dvoch mladých páchateľov, ktorí bezdôvodne napadli ďalšieho muža.
Na návrh Prešovského policajného vyšetrovateľa včera boli rozhodnutím Okresného súdu v Prešove vzatí do väzby dvaja obvinení Prešovčania. (19 ročný a 18-ročný – obidvaja už raz súdne trestaní)

Obvinení sú stíhaní pre trestné činy výtržníctva a ublíženia na zdraví spáchané formou spolupáchateľstva , ktorých sa dopustili tým, že dňa 19.3.2005 okolo 02.15 hod. na Hlavnej ulici v Prešove prepadli 26-ročného Prešovčana , ktorého bezdôvodne zbili, čím mu spôsobili zranenie s dobou liečenia a PN 7 dní a poškodením odevu mu spôsobili škodu 2.000. - Sk. Väzba je vykonávaná v ÚVV v Prešove.

Vypátranie páchateľov:
Lúpežne prepadnutý bol aj 52-ročný Humenčan a to 19.3.2005 v Humennom. Páchatelia mu ukradli 5000, - Sk a mobilný telefón.
Policajtmi oddelenia všeobecnej kriminality ÚJKP OR PZ v Humennom boli ako páchatelia uvedeného skutku zistení a usvedčení dvaja mladí muži z Hankoviec, okr. Humenné. Jeden je mladistvý - žiak Združenej strednej školy v Medzilaborciach, a druhý 19-ročný je žiakom nadstavbového štúdia Združenej strednej školy v Medzilaborciach. Stíhaní sú na slobode. Prípad naďalej vyšetruje ÚJKP OR PZ v Humennom.

Podvod:
Včera vyšetrovateľ ÚJKP OR PZ v Humennom vzniesol obvinenie pre trestný čin podvodu 41-ročnému Sninčanovi, súkromnému podnikateľovi, 6 krát súdne trestanému, t. č. vo väzbe pre iný trestný čin.
Obvinený muž v dňoch 23.4.2002 a 26.4.2002 ako konateľ jednej Bratislavskej a.s. , v Bratislave, uzavrel notársky overené zmluvy o pôžičke pre uvedenú firmu od veriteľa 34-ročného Sninčana, ktorú mal splatiť do 23.10.2002. Pritom v prípade nevrátenia peňazí ručil hnuteľným a nehnuteľným majetkom zapísaným na liste vlastníctva evidovaným na Správe katastra v Prešove, ktorým sa zaviazal neodpredať, nezaložiť, nedarovať alebo inak nakladať spôsobom, ktorý by poškodil záujmy veriteľa. Peniaze nevrátil a hnuteľný a nehnuteľný majetok, ktorý bol predmetom ručenia odpredal. Z požičanej sumy 1.180.000. - Sk doposiaľ uhradil iba 180.000. - Sk, čím poškodenému Sninčanovi i spôsobil škodu 1.000.000. - Sk.

Prehľad o dopravných nehodách za deň 21. 3. 2005
Za včerajší deň bolo na cestách v Prešovskom kraji spôsobených 8 dopravných nehôd, pri ktorých bola 1 osoba ľahko zranená. Hmotné škody boli spôsobené vo výške 287 000, - Sk.

Včera bolo oznámené na OO PZ Prešov- sever, že v dobe od 19.3. do 21.3.2005 vykonal neznámy páchateľ krádež vlámaním do garáže fy O. S. V. O. Comp Prešov v Prešove. Policajným šetrením na mieste činu bolo zistené, že páchateľ vypáčil plech zo zadnej časti garáže, vnikol dnu a z tam zaparkovaného vozidla ukradol výstražný maják, čím pre uvedenú firmu spôsobil škodu vo výške 65.000, - Sk. Prípad vyšetruje Oddelenie skráteného vyšetrovania Prešov-sever.

Včera bolo oznámené na OO PZ Prešov – juh, že neznámy páchateľ vykonal krádež vlámaním do nákladných motorových vozidiel VOLVO, ktoré boli zaparkované v areáli fy PS v Prešove, na ktorých vypáčil zámky na dverách a ukradol spätné zrkadlá, náhradné koleso, vylomil kľučky na dverách a prerezal palivové potrubie, kde z nádrží ukradol 450 l. motorovej nafty. Pre fy Transport Prešov bola spôsobená škoda vo výške 120 000, - Sk. Vyšetruje OO Prešov. -juh.
 

Vyberte región

mark